ماشین ردیاب خودرو

تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان

 

تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان ؛ هر روز پیشرفت هایی در حوزه های فناوری انجام می شود و فناوری مربوط به ردیاب ها و پیمایشگرهای سیستم های موقعیت یابی جهانی (GPS) نیز همین است. رانندگان دیگر در هنگام جستجوی شهرهای ناشناخته دیگر نیازی به رسیدگی به نقشه های جاده ای بزرگ ندارند و والدین می توانند به راحتی فرزندان و عزیزان خود را از طریق برنامه های GPS در هر دو تلفن همراه خود پیدا کنند. فناوری های تعاملی و قابل اعتماد موجود از طریق GPS امروزه روند زندگی مردم را به صورت روزانه تغییر می دهد.

طیف گسترده ای از فناوری جدید GPS در بازار موجود است. از سیستم های ناوبری جی پی اس برای کمک به مسافرین، ردیاب شخصی افراد، دارایی ها یا اشیا و غیره استفاده می شود. تعداد زیادی ردیاب با استفاده از فناوری پیشرفته به دلایل مختلف وجود دارد، همه مجهز به قابلیت های مختلف فناوری از جمله باتری، نصب، گزینه های نصب و قابلیت های ورود به سیستم هستند. این ویژگی ها باعث ایجاد امنیت و اعتماد خواهد شد.

موارد استفاده شخصی از ردیاب های GPS

تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان - ردیاب برتر

استفاده از ردیابی GPS شخصی به افراد که به دلایل شخصی، فوریت های پزشکی یا به سادگی برای به اشتراک گذاری موقعیت مکانی، در جمع اعضای خانواده و دوستان و دیگر موارد این امکان را میدهد که آنهارا ردیابی کنند. این دستگاه های جمع و جور به راحتی می توانند در داخل کاپشن، کیف پول یا کوله پشتی پوشیده و پنهان شوند و از طریق برنامه های نصب شده روی تلفن های هوشمند میتوان از آنها استفاده کرد.

ردیاب خودرو برای نظارت بر رانندگی راحت یا در بین شرکت هایی که از وسایل نقلیه ناوگان برای تحویل یا انتقال محصولات استفاده می کنند، بسیار متداول است. این ردیاب ها امکان نمایش موقعیت آنلاین خودرو، ارسال هشدار، نمایش میزان سرعت خودرو و غیره را مشاهده کنید.

ردیابی دارایی ها و اشیاء و افراد

سرانجام، استفاده از ردیاب های GPS برای ردیابی اموال رایج ترین روشی است که افراد و مشاغل از کالاهای خود چه بزرگ و چه کوچک استفاده میکنند. ردیاب های جی پی اس که برای دارایی ها استفاده می شوند معمولاً از طریق شبکه های سلولی کار می کنند تا مکان دقیق وسیله ای را که ردیاب به آن وصل شده است، به طور دقیق پیدا کنند.

علاوه بر این، استفاده از جی پی اس حس امنیت بسیار بالایی به استفاده کنندگان آن انتقال می دهد. به والدین کمک می کند تا نوجوانان را در حال رانندگی نظارت کنند یا افراد وسایل یا دارایی های شخصی خود را ردیابی کنند.

 

ناوبری GPS

تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان ؛ سیستم GPS پیشرفت های مداوم و مثبتی را انجام می دهد و این تحولات به تغییرات چشمگیر در جامعه کمک می کند. برای مثال؛ سیستم های ناوبری جی پی اس سفر را متحول کرده و باعث شده است که با کلیک روی چند دکمه و کمک ماهواره ها، مکانهای جدید و نا آشنا را بدون استرس و آسان کشف کنید. توانایی ساده در جستجوی نزدیکترین رستوران ها، کافی شاپ ها، توقف حمام یا پمپ بنزین ها سهولت و راحتی بی نظیری است که مسافران به دنبال آن هستند.

این فناوری برای همیشه مورد استقبال جامعه قرار می گیرد و به همین دلیل پیشرفت های تکنولوژیکی با سیستم های موقعیت یابی جهانی ادامه خواهد یافت و هر روز کمی آسانتر می شود.

 

ردیاب CK02

 

قطع یک ماهه GPS چه تاثیرات جهانی دارد؟

پس از بهره برداری کامل از سامانه موقعیت یاب جهانی ( GPS ) در سال ۱۹۹۵، این فناوری به جزء جداناپذیری از صنایع و زندگی مردم تبدیل شد. فناوری جی پی اس چنان حیاتی شد که علاوه بر آمریکا، دیگر کشورها مانند چین، روسیه، هند، ژاپن و اتحادیه اروپا نیز شروع به توسعه سیستم های مخصوص خود کردند.

حال یک تحقیق بسیار جامع درباره تاثیرات از دسترس خارج شدن سامانه جی پی اس به مدت ۳۰ روز بر اقتصاد آمریکا انجام شده تا مقدار اهمیتش بهتر مشخص شود. این تحقیق به دستور موسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا و توسط یک سازمان تحقیقاتی در کالیفرنیای شمالی به نام RTI International انجام گرفته است.

تاثیرات اقتصادی

در جریان این تحلیل، محققان با بیش از ۲۰۰ متخصص در زمینه استفاده های جی پی اس در صنایعی چون کشاورزی، حفاری کف دریاها و اقیانوس ها و حتی سرویس های رساندن محصول به دست مشتری مصاحبه کردند.

این تحقیق بازه بین سال های ۱۹۸۴ که فناوری جی پی اس برای اولین بار در اختیار عموم قرار گرفت، تا سال ۲۰۱۷ را شامل می شود. در نهایت مشخص شد فناوری جی پی اس طی این مدت ۱٫۴ تریلیون دلار به صنایع آمریکایی سود رسانده است.

محققان متوجه شدند بخش اعظم این مبلغ مربوط به صنایع مخابراتی بوده است. فناوری جی پی اس منجر به بالا رفتن کیفیت و ثبات شبکه های بیسیم مخابراتی شده و سودی ۶۸۵٫۹ میلیارد دلاری به این صنعت رسانده است. حوزه تله ماتیک نیز با بهره وری بالاتر، کاهش هزینه ها و فواید محیط زیستی به علت بهینه شدن مسیریابی خودروها ۳۲۵ میلیارد دلار از این فناوری سود برده و جایگاه دوم را از آن خود کرده است. سرویس های مبتنی بر موقعیت کاربر در تلفن های هوشمند هم با ۲۱۵ میلیارد دلار سود سوم بوده اند.

در این تحقیق مشخص شده اهمیت فناوری جی پی اس برای اقتصاد آمریکا روندی رو به رشد دارد. محققان اعلام کرده اند بیش از ۹۰ درصد تاثیر اقتصادی این تکنولوژی از سال ۲۰۱۰ بوده، یعنی صرفا ۲۰ درصد بازه ی مورد مطالعه. علاوه بر این گفته شده بسیاری بخش ها یا به تازگی کاربرد فناوری جی پی اس را متوجه شده اند، یا در حال پیدا کردن کاربردهای جدید برای آن هستند؛ این موضوع نشان می دهد ارزش این فناوری به عنوان بستری برای نوآوری رو به رشد است.

پیشنهادی:

معرفی بهترین دستگاه های ضد سرقت خودرو؟

پیامدهای ناشی از این اتفاق

تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان ؛ اگر اتفاقاتی مانند یک رویداد جوی بسیار شدید یا اقدامات خرابکارانه منجر به قطعی گسترده این سامانه شوند، زیان حاصل از آن در بهترین حالت روزانه یک میلیارد دلار خواهد بود. البته اگر این اتفاق در فصل کاشت محصول یعنی بین ماه های فروردین و اردیبهشت رخ دهد، ضرر بسیار بالاتر از این خواهد بود؛ زیرا بسیاری از کشاورزان برای کاشت محصولاتشان به فناوری جی پی اس متکی هستند.

برای تخمین تاثیرات ناشی از قطعی، محققان به بررسی چند متغیر پرداختند. یکی از آن ها زمان سنجی دقیق است که برای همگام سازی ساعت ها در یک شبکه به کار می رود. از این سیستم در راستای همگام سازی ترافیک شبکه بین سرویس دهنده های مختلف مخابراتی، انتقال تماس از یک ایستگاه پایه به یک ایستگاه پایه دیگر به صورت بی سیم و مدیریت هزینه ها استفاده می شود. هرچه این همگام سازی دقیق تر باشد سبب افزایش پهنای باند و امکان سرویس دهی به کاربران بیشتری می شود. برای مثال توسعه شبکه ۴G بدون فناوری جی پی اس ممکن نبود.

در صورت رخ دادن چنین اتفاقی تاثیرات آن در دو روز اول بسیار ناچیز خواهد بود، اما پس از آن شبکه های مخابراتی بیسیم افت کیفیت محسوسی را تجربه خواهند کرد. به طوری که پس از ۳۰ روز بازده آن ها چیزی بین صفر تا ۶۰ درصد مقدار اولیه خواهد بود. اگرچه تاثیر این اتفاق روی خطوط تلفن ثابت تقریبا ناچیز است.

در این تحقیق آمده:

ظهور فناوری جی پی اس با یک تکامل قابل توجه در صنعت مخابرات هم زمان شد، و نقشی اساسی در دیجیتالی شدن زیرساخت های مخابراتی و ظهور تکنولوژی بیسیم ایفا کرد. رشد تکنولوژی بیسیم آن را بیش از پیش به زمان سنجی دقیق متکی می کند، در نتیجه نیاز به فناوری جی پی اس هم حیاتی تر می شود. بسیاری از عرصه های نوظهور تکنولوژی مانند ماشین های خودران و اینترنت اشیا در آینده ظرفیت های تکنولوژی بیسیم را به سطح جدیدی خواهند رساند.

انتشار این تحقیق احتمالا منجر به بروز موجی از درخواست ها برای بهبود کیفیت و امنیت فناوری جی پی اس خواهد شد. ارتش آمریکا نیز در حال به روز کردن ماهواره های جی پی اس خود به وسیله نسل سوم آن هاست که نسبت به نسل قبل تا سه برابر دقیق تر عمل می کنند و در برابر پارازیت ها نیز مقاوم تر هستند. اولین دسته این ماهواره ها آذر ماه پارسال توسط یک راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا فرستاده شدند.

اختلال در پروازها و سیستم حمل و نقل:

با توجه به تاثیرات گسترده چنین اتفاقی بر اقتصاد تنها یک کشور، زیان از دسترس خارج شدن و قطع شدن این ماهواره ها در سطح جهانی غیرقابل تصور خواهد بود. زیرا در صورت وقوع چنین فاجعه ای نه تنها شبکه های مخابراتی و سرویس های مبتنی بر مکان دچار اختلال می شوند، بلکه پروازها و سیستم های حمل و نقل دریایی و زمینی نیز با مشکلات بسیار جدی مواجه خواهند شد.

 

ردیاب خودرو CK03

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “تاثیرات مهم فناوری جی پی اس در جهان”

  1. علی اصغر مونسان نیم‌رخ

    ممنون از مقاله خوبتون

    1. Amir Pouyan نیم‌رخ

      زنده باشید، ممنونیم از شما، امیدوارم مفید واقع بوده باشه براتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *